Wetenschappelijke studies tonen de voordelen van mindfulness praktijken aan, variërend van verminderde stress en angst tot verhoogde werking van het immuunsysteem en pijntolerantie. In het bedrijfsleven hebben mindful werkende werknemers minder last van frustratie, verzuim en burnout, en meer productiviteit, evenwicht en welzijn. Vandaar dat een snel groeiend aantal werkgevers nu op mindfulness gebaseerde programma’s voor stressbeheer en veerkracht aanbieden.

Als CPA en consultant voor bedrijven en particulieren gedurende meer dan 35 jaar, heb ik uit de eerste hand de uitdagingen gezien waarmee de hedendaagse werkgevers en werknemers geconfronteerd worden. Van moeizame relaties op het werk en forse werkdruk tot het effect van moderne technologie en aanzienlijke druk thuis, de worstelingen van werknemers zijn heel reëel en kunnen grote gevolgen hebben voor werkgevers.

Coaching info services

Onderdelen van Evidence -Based Mindfulness Training:

Ik bied evidence based mindfulness trainingsprogramma’s aan voor bedrijven en non-profit organisaties. Dit omvat mindfulness training en coaching op de volgende gebieden:

Aandacht richten in het nu te midden van “multitasken” en projectuitvoering.
Omgaan met reactiviteit op en omgaan met moeilijke mensen.
Het inzetten van niet-oordelende opmerkzaamheid in situaties die moeilijke emoties oproepen.
Aanvaarding en erkenning cultiveren wanneer je met uitdagingen geconfronteerd wordt.
Met aanwezigheid naar doelen toewerken door je te richten op de reis met volledig bewustzijn van het verwachte resultaat.
Mededogen ontwikkelen tegenover jezelf en anderen.
Uitdagingen aangaan zonder strijd en conflicten.
Integratie en oefening.

De voordelen:

Voor werknemers kan mindfulness oefening een inzicht cultiveren in werkuitdagingen als een potentiële bron om meer helderheid te krijgen over wat werkelijk belangrijk voor hen is in relatie tot hun behoeften en waarden, in plaats van als obstakels zonder enige persoonlijke verlossende waarde anders dan een loonstrookje. Werknemers beginnen het verschil te zien tussen een baan en een zinvolle bijdrage en zien het ware positieve potentieel in van de uitdagingen die ze op het werk tegenkomen.

Voor werkgevers toont onderzoek een rendement op investering aan met een verbeterde productiviteit van de werknemers, minder stress en minder medische kosten, die zich direct vertalen in de winst.

Hoe de training werkt

De training wordt op maat gemaakt voor elk uniek bedrijf, in overeenstemming met de cultuur en doelstellingen van de organisatie. In het algemeen bestaat het programma uit groepstrainingen, aangevuld met ervaringsworkshops voor kleine groepen waar mindfulness praktijken en oefeningen verder worden uitgediept. De deelnemers worden uitgenodigd om tijdens de trainingen minstens 20 minuten per dag mindful oefeningen te doen.